Pırıl pırıl bir cilt



Prof. Dr. Osman Müftüoğlu'na göre kadınlar kırışıklıklarından çok cilt yüzeyindeki sarkmalara karşı önlem almalı. Üstelik estetik cerrahiden önce başvurabilecekleri çok şey var!







Yaşlanmaya etkili olan ve sizi daha yaşlı gösteren şey kırışıklıklardan çok sarkmalardır. DMAE'nin yüzdeki sarkmaları Önleyici etkisinin kuşkulu hale gelmesi ise kötü ve üzücü bir durumdur. Muhtemelen DMAE ne sanıldığı gibi bir mucize ne de sıradan bir kozmetiktir. Gerçek bu ikisinin arasında bir yerde olmalıdır. DMAE hiçbir zaman cerrahi bir girişim sonrasındaki kadar cildinizi gergin gösteremez ama belirli bir düzeyde etkili olduğu da doğru bir bilgidir. DMAE'nin cildi nasıl sıkılaştırdığı henüz tam olarak bilinmemekle birlikte mekanizmasının hücre duvarı üzerinde etkili olduğu sanılmaktadır. Birçok kozmofamasötik üründe DMAE yer alır. Bu üründe de önemli olan noktanın yeterli miktarda ve uygun yapılanmada ürüne yerleştirilip yerleştirilmediğidir.

Kesinlikle faydalı mı?

Cilt yaşlanmasını azaltıcı destekler içinde en popüler olanlarından biridir. Retin-A A vitamininin asit formudur. Retin-A ihtiva eden ürünlerden kırışıklıklarınızı azaltmak, yaşlanmayla oluşan kahverengi lekeleri yok etmek ve cildinizde güneş ışınları tarafından meydana getirilen kalınlaşma ve pürüzlenmeleri azaltmak için yararlanabilirsiniz. Retin-A daha genç, esnek, dolgun ve parlak bir cildin anahtarı olabilir. Ölü tabakayı ortadan kaldırıp yenisiyle değiştiren bu kimyasal, güneş ve diğer dış etkenlerden zarar görmüş ölü cilt hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Bir uzman desteğinde Retin-A'lı ürünlerle mucize yaratabilirsiniz.

Genetik her şey değildir

Her cildin genetik programı farklıdır. Genetik programlanmanın ve DNA hafızasının cildinizin kaderinde belirleyici bir rol oynadığı da tartışılmaz bir gerçektir. Ancak yaşam biçiminizin, neleri yediğiniz ve içtiğiniz, nasıl uyuduğunuz, ne kadar stres yüklendiğiniz ve ne sıklıkta hareket ettiğinizin de cilt yaşlanmanızı etkilediğini bilmelisiniz. İçtiğiniz su miktarı, tercih ettiğiniz beslenme tipi, sigara kullanıp kullanmadığınız, alkol tüketiminiz, cildinizi güneşin acımasız etkisine karşı koruyup korumadığınız, cilt güçlendirici besin desteklerinden, vitamin ve minerallerden faydalanıp faydalanmadığınız ve daha pek çok şey en az genetik kodlarınız kadar cildinizin hangi yoğunluk ve hızla yaşlanacağına karar verir. Ve tabi ki cildinize gösterdiğiniz bakım ve özen... Kozmofarmasötik destekleri akıllıca kullanıyor, cildinizi zararlı olan makyaj ürünlerinden ve toksik çevresel faktörlerden koruyabiliyorsanız, işiniz kolaydır.

Estetik cerrahından bir öncesi

Botoks, resitilan, kollajen gibi dolgu maddeleri ya da değişik lazer teknikleri, Medi-Wave 10, O-lys Light Therapy gibi yöntemler kullanılarak erken dönemlerde yaşlılık sonucu gelişen bazı belirtilerle mücadele edebilmemiz mümkündür. Bütün bu yöntemlerden sadece diplomalı ve deneyimli uzmanların önerisi söz konusu ise yararlanmalısınız.

Besin desteklerinden de yararlanın

Doktorunuz ve besleme uzmanınızla cildinizi mutlaka konuşun. Onların önereceği bazı besin destekleri ile cildinizin daha yavaş yaşlanmasını, kuruma, incelme, kırışma gibi sorunlarla daha kolay savaşmasını sağlayabilirsiniz.

0 yorum: