Gençlik sırları burada!

. Konu üzerine verilen sihirli formülleri bir kenara bırakın. Çünkü genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmanın kuralları aslında hepimizin bildiği kolay kurallar...


.
Bazı kuralları belki hemen hatırlayacaksınız, bir kısmı da bile bile göz yumduğumuz veya vazgeçemediğimiz trend'lerin hayatımıza kattıkları. Oysa modayı bu kadar yakından takip edebilmek ve renk paletlerinin bütün renklerini cilde uygulamak da yaşlı gösterebilir.


Biz size hoş görünmenin altın kurallarını önereceğiz. Tamamen sezondan bağımsız bir biçimde, görüntünüzde belirgin değişikliklere hazır mısınız?


Güzelliğin ipuçları


Cildinize özel en uygun cilt bakım uygulamasını bulduğunuzu varsayıyoruz. Asıl gerekli olan görüntünüz üzerinde önemli bir rolü olan üç ana destek.


Beslenme


Saçların ve tırnakların oluşumunu, onların kalın mı yoksa ince mi olacaklarını veya cildin niteliklerini belirliyor.


Cildinizin parlak veya enerjik olması için ne tarz beslendiğiniz değil vitamin ve mineral zengini yiyeceklerin alımı önem taşıyor.


Nemlendirme


Hiçbir zaman susamayı beklemeyin, aksine kendinizi motive olmadan su içmeye uygulamaylayın. Bunun anlamı günde en az iki litre sıvı almanın gerektiği.


Su, bilindiği gibi vücudu temizliyor ve cildi besliyor. Uzun bir parti gecesinin sonunda da su, adeta yaşam iksirine dönüşebilir. Alkolün kuruttuğu bedenin tekrar eski haline dönmesini sağlıyor.


Makyaj


Yüzünüze avucunuzun içiyle aşağıdan yukarı doğru masaj yapın. Özellikle cilt bakımından önce sabahları veya akşamları en uygun.


Cildinizde taze bir görünüm içinse katiyen cilt tonunuzdan daha koyu bir fondöten kullanmayın. Fondöteninizin hafif parlak olması önemli değil, cilde güzel bir hava verebilir. Ancak dikkat çok fazla parlaklık cildi yağlı gösterebilir. Pudrayı ise mümkün olduğunca az programa dikkat edin zira kırışıklıkların belirginleşmesine yol açabilir.


Soğuk ve karanlık renklerden ise uzak durmalısınız. Bronz, şeftali gibi sıcak tonlar ise yüze daha yumUşak bir görünüm sağlar. Koyu renkli bir ruj dudaklarınızı ince gösterir.


Yorgun musunuz? O zaman tırnaklarınızı ilgi çekici renklerle boyayabilirsiniz. Bu ufak hile, bakışları yüzünüzden bakımlı ellerinize yoğunlaştırır.


Uyku


Bedenin ve ruhun yenilenmesinden sorumlu. Tatil sırasında normal uyku düzeninizi tekrar kurabilirsiniz. Belki geçireceğiniz uykusuz bir gece de belirli bir sorununizi çözmeniz için gerekli olabilir.


Bu tür uykusuz geceleri problem olarak algılamayın. Yine de aylarca süren uykusuzluk önemli problemlerin ipuçları olabilir.


Duruş


‘Vücudun duruşunun yaşla ne ilgisi olabilir?’ demeyin. Artık bir ergenin bedenine sahip olmadığınız için, önemi daha da artıyor. Baş yukarıya, omuzlar dik ve birini her an selamlamaya hazır kollar. Karşınızdakinin bakışlarına odaklanın, sevinin ve onu dinlemeyi öğrenin.


Tembellik eden ve dedikodu yapan insanlardan uzak durun. Her zaman meraklı olun. Çevreye ve dış dünyaya karşı ilgili olun, kendinize hobiler edinin. İçinizdeki ateş, dışarıya aydınlık olarak yansıyacaktır.


S.O.S bakım


Gece dışarı çıkmadan önce yüzünüze sıcak bir kompres yapmak kan dolaşımını artırır ve yüz çizgilerini yumuşatır.


Ve ruj, fondöten veya far... Ürünleri kullanırken abartıdan kesinlikle kaçının.

0 yorum: