Karın Estetiği

Karın germe estetiği için uygulanan iki yöntem vardır: Tam karın germe estetiği (total Abdominoplasti) ve mini karın germe estetiği (mini Abdominoplasti). Her iki yöntemten hangisinin hasta için iyi sonuç vereceğini belirlerken karın bölgesindeki sorunun ne kadar geniş bir alanda bulunduğuna bakılır.

Göbek deliğinin altındaki seviyede hafif yağlanma ve sarkma, bu bölgede dar bir alanda çatlaklar varsa, karın kkatiyenrında rastgele gevşeme ve ayrılma saptanmamışsa, göbek deliğinin üst seviyesinde gevşeme, bollaşma gibi sorunler yoksa, üst karın bölgesi estetik olarak hoş görünüyorsa, kısaca mevcut olan sorunler hafif derecede ve yalnızca göbek deliğinin alt kısmını ilgilendiriyorsa mini karın estetiği (mini Abdominoplasti) yeterli olur.

Benzer sorunler göbek deliğinin üst seviyesine de taşıyorsa tam karın germe estetiği (total Abdominoplasti) tekniği uygulanır. Bu ölçütleri bir kenara bırakalım: Bir elinizi göbek deliğinin 1 cm üzerine, diğer elinizi aşağıda karın bölgesinin bitip de kasık bölgesinin başladığı sınıra (sezaryen geçirmişseniz sezaryen izinin olduğu yere) koyduğunuzda, üstteki elinizle karın derisini aşağıya doğru gerdirerek altta kalan elinizin hizasına kadar yaklaştırarak ellerinizi birleştirebiliyorsanız, tam karın germe estetiği ihtiyacınız olduğu anlamına gelir. Bu kolay test ile karın estetiği bozulmuş kişilerin neredeyse tamamına yakın bir kısmında tam karın germe ameliyatı gerekliliği belirleme edilir. Tam karın germe estetiği ihtiyacı olan bir hastaya mini karın germe estetiği uygulanırsa, etkisinin son derece yetersiz olacağından kaynaklı, elde edilecek kazanç da fazla olmaz. Bu nedenle sorunları doğru belirleyerek doğru yöntemi seçmek çok önemlidir.

1 yorum:

  1. Congratulation for the great post. Those who come to read your Information will find lots of helpful and informative tips. Karın Germe

    YanıtlaSil