Bronz teni kim istemez!



Solaryum ile uygulanan bir bronzlaşma, kızgın güneşli tatil bölgelerinde veya dağlarda yapacağınız tatil için iyi bir ön hazırlık olacaktır.







Solaryuma girmeden önce aşağıdaki hususlara dikkat etmeyi unutmayın!

- Öncelikle bilinen, temiz, hijyenik ve uzman kişilerin hizmet verdiği bir solaryum salonu tercih edin.

- Solaryuma her girişinizin ne kadar süreceği ve ne sıklıkta olacağı uzmanlar tarafından belirlenmelidir. Bunun için cilt testi yaptırmanız gerekir. Cilt testi sayesinde teninizin rengine ve cildinizin hassasiyetine göre uygun süre ve seanslar belirlenir. Eğer gerekenden fazla süre veya seans kalırsanız, cildinizde ciddi hasarlar meydana gelebilir.

- Doğal bir bronzluğa ulaşmak için toplam 6 ilâ 7 seans yeterli olmaktadır; çabuk bronzlaşmak için seanslar sık sık tekrar edilmemelidir. Örneğin bir hafta içinde 3 kereden fazla veya aynı gün içinde 2 kez solaryuma girmek tehlikelidir.

- Solaryumda ilk seansınız 8 ile 10 dakika arasında olmalı daha sonra 5'er dakika artırılarak maksimum 20 dakikaya çıkarılmalıdır.

- Solaryum seanslarına başlamadan önce vücut peeling’i yapın. Böylece cildinizdeki ölü deri hücreleri atılır, gözenekleriniz açılır, daha eşit ve kalıcı bir bronzluk elde edersiniz.

- Solaryuma girmeden önce cildinizi makyajdan ve diğer kozmetik ürünlerinden mutlaka arındırın.

- Seans sırasında direkt ışığa bakmayın; ya gözlerinizi kapalı tutun ya da koruyucu gözlük takın. Lens kullanıyorsanız çıkarmayı unutmayın.

- Vücudunuzda dövme varsa, bu bölgeleri koruyun; alerjik reaksiyonlar oluşabilir.

- Alkollü olarak solaryuma girmeyin.

- Epilasyon, ağda, cilt bakımı sonrasında solaryuma girmeyin.

- Kalıcı makyaj ve lazer uygulamalarından sonra solaryuma girmeyin.

0 yorum: