Türkiye'de bir ilk: Nar masajı


Estetisyen Reyhan Çelik Türkiye'de ilk kez mucize meyve olan narı masaj için kullanıyor!



Malum kış ayları hastalık ayları. Bu aylarda sağlığımız için olmazsa olmaz meyvelerin başında nar geliyor. Tüm kültürlerde özel bir yere sahip olan nar şimdi bir masajın başrolünde.


Bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu birçok hastalıktan koruduğu bilim tarafından kabul edilen nar, yararlarıyla hayatımızın gözdesi oldu. Estetisyen Reyhan Çelik yurt dışında aldığı eğitimle narı özel bir masaj yöntemiyle Türkiye’de programa başladı.


Tamamen doğal ve taze olarak alınan nar, meyvesinden kabuğuna kadar her haliyle masaj ve maskelerde uygulanıyor.


Nar masajının yararlarına gelince; ilk önce kadınların en büyük sorunlarınden biri olan selüloidi gideriyor. Ayrıca bilinen en doğal kuvvetli antioksidan olduğu için sivilce ve akne sorunlarınin de oluşumunu engellemek ve geriletmek için maske biçiminde uygulanıyor.


Gelelim nar masajına: Tanelerinin ayrı ayrı masaj keselerine doldurularak peeling (cilt soyma) prosedürü ihtiyaç duyulan bölgeye uygulanıyor. 15 dakikalık bu prosedürden sonra peeling temizlenip, nar çekirdeği tozu içine çeşitli doğal bitki özleriyle zenginleştirilerek hazırlanan yağla masaj yapılıyor. Sonrasında yine nar özleriyle hazırlanan doğal krem masaj yapılan bölgeye uygulanarak nemlendiriliyor. Bu prosedürün uygulanması için ilk önce ve zorunlu olarak bir uzmanın gerekli görmesi gerekiyor. Çünkü her cilt tipi için uygulama yapılması olası değil. Ayrıca uygulama sıklığı için yine uzman görüşü önemli.


Narın saymakla bitmez özelliklerine gelince… İçerdiği bazı maddeler vasıtası ile kolesterol ve şekeri de dengeleyen nar, kalp sağlığını koruduğu gibi kanser hücrelerinin de gelişmesini engelliyor. Yapılan araştırmalarda, nar suyunun cilt kanserine ve erkeklerde prostat kanserine karşı koruyucu etkisi olduğu ortaya çıktı. Damar tıkanıklığını gerileten narın, tansiyon düşürücü etkisi olduğu da belirleme edildi.


Özel Sima Estetisyenlik Kursu ve Güzellik Merkezi’nde uygulanan diğer masajlara gelince: İtalya Sicilya Adası’ndaki Etna Yanardağı’nın eteklerinden toplanmış özel taşlarla taş masajı yapılıyor. Kendi içindeki özel titreşimler vasıtası ile çok kuvvetli bir masaj uygulaması olarak biliniyor. Bu taşlarla ilaveten vücuttaki enerji noktaları açılıyor. Ayrıca taşların gerilim giderme ve kan dolaşımı üzerinde etkisinin çok yoğun olduğu biliniyor.


Çikolata masajı da çok ilgi gören masajların arasında yer alıyor. Çikolatanın içindeki kakao maddesi ve yağı ilk çağlardan günümüze ilaç olarak kullanılıyor ve gerilim giderici masaj yapılıyor.

0 yorum: